Wie ben ik

Ik ben Asré Kamphuis en woonachtig in Den Ham, samen met mijn man, hond boerboel Caya en mijn drie paarden Lois, Izzy en Amadeus. Ik ben mijn hele leven al besmet met zowel het paardenvirus als het hondenvirus. Ze zijn op alle fronten een belangrijke spil en rode draad in mijn leven. Ze zijn er altijd, onvoorwaardelijk én oordeelsvrij. Het laatstgenoemde is een belangrijke pijler in het coachen. Oprechte interesse, een bijdrage kunnen leveren aan mens en ontwikkeling, mijn positieve levensinstelling in combinatie met de passie voor mijn paarden hebben mij enkele jaren geleden doen besluiten om een opleiding te gaan volgen bij het EOCP (Europees Opleidingscentrum Paardencoaches) en is hét opleidingscentrum voor mensen die willen coachen met paarden of al paardencoach zijn.

Een paard spiegelt de authentieke gevoelens van mensen. Hij is oordeelsvrij en leeft heel erg in het hier en nu. Verder voelt een paard binnen enkele seconden de stemming aan van een mens en zal hier naar handelen. Als nuchtere Twentse heb ik ook zelf mogen ervaren hoe het is om te werken met de paarden in de ring, het heeft mij geconfronteerd
maar vooral mooie inzichten gegeven.

Als coach heb je, zoals het spreekwoord zegt, “goud in handen” met je paard als medecoach. Omdat de interactie met het paard ervoor zorgt dat je sneller bewust wordt van wat er op dat moment speelt en hierdoor kom je in de meeste gevallen veel sneller tot de kern. Hoe mooi is dat.

Direct enthousiast?

Maak een afspraak!

Twee ogen, één blik. Zo verschillend mens en dier.

Maar veel meer overeenkomsten dan je op het eerste oog ziet!

Het effect van hun kijken kan een ware eyeopener zijn.
Hoe? Ga het ervaren!

De kracht, de pracht en de energie van Paarden

Waarom werken met paarden? Paarden beschikken van nature over een bijzondere gave waarmee ze in staat zijn mensen te kunnen helpen helen.

Door als mens waar te nemen zonder oordeel ervaar je intenser je zintuigen: je merkt meer kleur op, meer geur en smaak, je voelt meer aanraking en hoort geluid. Dit is ook precies wat er tijdens een sessie met paarden gebeurt. Wat voor ons geen vanzelfsprekendheid is, beschikken paarden daarentegen van nature over deze eigenschap. Zowel het waarnemen van mens en dier als hun reactie zijn beiden volkomen oordeelsvrij.

Oordeelvrij waarnemen, dus zonder interpreteren, is belangrijk als je wilt ontdekken wat er echt is of speelt en (beter) wilt gaan luisteren naar jezelf of naar de ander. Het geeft je een nieuwe kijk op je ware zelf.

Paarden

  • Helpen je contact te maken met je gevoelswereld
  • Helpen je bij het verkrijgen van meer of beter inzicht
  • Prikkelen je zintuigen
  • Laten je nieuwe mogelijkheden ontdekken
  • Verbinding tussen denken en voelen
  • Leren je grenzen te accepteren of juist te verleggen
  • Herken je eigen gedrag

“Ik laat je graag kennismaken met mijn medecoaches en leermeesters: Amadeus, Izzy en Lois.”

De paarden

Wij werken op een eigen locatie met verschillende paarden. Zo hebben wij de mogelijkheid om in iedere coachsessie of groepstraining met andere paarden te werken. Hiermee voorkomen wij overbelasting van de paarden en zo helpen we onze leermeesters plezier te houden bij het coachen.

Asré in de pers